Заоблачава се, следобед почват и валежи от дъжд

Заоблачава се, следобед почват и валежи от дъжд
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се понижава.

Днес сутринта от юг-югозапад ще започне бързо увеличение на облачността. Около обяд ще започнат валежи от дъжд, след обяд и през нощта срещу вторник в Западна и Централна България валежите ще са интензивни и значителни, на места придружени и с гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър, който вечерта ще започне да се усилва и с него да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 11°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. Ще духа умерен, вечерта силен вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен до бурен от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието още преди обяд облачността ще се увеличи. В следобедните часове и през нощта срещу вторник ще има валежи от дъжд. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, който вечерта ще започне да се усилва. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 7 ч. и 7 мин. и залязва в 19 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 46 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 14 мин. и изгрява в 17 ч. и 09 мин. Фаза на луната: три дни преди новолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници