Две секции са си разменили картите за машинно гласуване в Ямбол

Две секции са си разменили картите за машинно гласуване в Ямбол
A A+ A++ A

Няма опашки от чакащи да гласуват дори и в най-големите секции в Ямбол. По информация от Районната избирателна комисия изборният ден към момента протича спокойно, без нарушения.

Някои от дошлите да гласуват споделиха, че не вярват това да са последните за тази година парламентарни избори. Други пък са убедени, че партиите ще успеят да сформират правителство, трети - не вярват в това.

„У хората цари отчаяние, апатия и умора от този политически цирк, в който всеки измисля някакъв трик, за да се рекламира. В политическите кампании имаше само монолози. От утре всичко си тръгва пак в матрицата“, коментира жена от Ямбол.

„В 49-ото Народно събрание очаквам повече от същото, ще се ходи пак на избори“, коментира 40-годишен мъж от Ямбол. Сред дошлите да упражнят правото си на вот в една от секциите в центъра на града е и 81-годишната бивша учителка по история Лиляна Наскова. Тя е незряща и гласува с дъщеря си като придружител.

„За съжаление, голямата част от младите още не са наясно, че е много по-добре да направиш своя избор, отколкото да не го направиш. Политиците трябва да водят такава политика, че да върнат децата ни от чужбина“, каза тя.

„Трябва да се гласува, за да се променят най-после нещата към по-добро. Пенсията ми е 490 лева, как се оцелява така? Инвалид съм, но въпреки това винаги гласувам“, коментира и 71-годишната Недка Чернева, която гласува с мобилна урна.

Проблеми с машините за гласуване е имало само в две секции в Ямбол, но не технически. Членовете на комисиите в СИК 55 и СИК 12 са разменили по невнимание картите за гласуване с тези на машините. След констатиране на грешката, машините са стартирани.

Към 11:00 часа избирателната активност в областта беше 10,55 на сто. Право на вот имат 106 256 души, които могат да гласуват в разкритите 238 секции в 31-ви избирателен район.

#избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници