Нужда! Строят обществена тоалетна за 126 бона в бургаски парк

Нужда! Строят обществена тоалетна за 126 бона в бургаски парк
A A+ A++ A

В бургаския парк „Света Троица“ в жк „Славейков“ ще има нова обществена тоалетна. Това става ясно от поръчка на общинското дружество „Чистота“ ЕООД. Тя е публикувана на 22 март в Регистъра за обществените поръчки.

Общата й прогнозна стойност е 125 929 лв. без ДДС. Предметът на поръчката е реконструкция и обновяване на сграда за обществена тоалетна. Според кадастъра тя е със застроена площ 58 кв. м.

Мястото е точно зад спирка УМБАЛ срещу бившата Окръжна болница.

Бургаската община инвестира доста в обновяването на парка и очаква да го посещават все повече хора.

Затова ще изградим обществена тоалетна, което става и по искане на жители на района. Недалеч е построена и нова църква, която е пред завършване, съобщиха от пресцентъра на общината след запитване на „Флагман“.

Прави впечатление, че поръчката е с „покана до определени лица“, а срокът за получаване на оферти е само няколко дни – до 26 март. Причината е, че при предишно обявяване не се е явила нито една фирма.

Затова сега дружеството "Чистота" се възползва от законовото си право да отправи покана на същата стойност, информират още от Община Бургас.

На мястото в момента има ров, като очевидно в случая ще се прави не реконструкция и обновяване на старата тоалетна, която е била нефункционираща, а изграждане на напълно нова постройка на нейното място.

Заложеният срок за изпълнение е до 120 календарни дни.

#Бургас #тоалетна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници