Само с три съставки: Рецепта за перфектната баница с фило тесто

Само с три съставки: Рецепта за перфектната баница с фило тесто
A A+ A++ A

Баницата е традиционно българско ястие, което се състои от тесто и плънка. Но какво ще кажете за рецепта за перфектната баница само с две съставки? Това е възможно и е изненадващо лесно! Ето как да приготвите перфектната баница със само два съставки.

Необходими съставки:

  • 500 грама фило тесто
  • 500 грама кисело мляко
  • масло

Какво точно представлява тестото фило:

Фило е изключително тънък, почти прозрачен лист тесто, познато у нас като фино точени кори за баница.

Фило тестото се използва най-често в средиземноморските страни и Близкият изток. Може да се използва за направата както на сладки, така и на пикантни изделия.

Самото тесто е и еластично. Можете да си направите такъв вид тесто и в домашни условия, но това отнема много време. За някои хора, в това число и професионалисти, предварително направеното тесто фило улеснява много по-нататъшна работа с него. В повечето супермаркети може да се намери във фризерите за замразени теста.

Начин на приготвяне:

  1. Нагрейте фурната на 180 градуса.
  2. Намажете дъното на плитка тава с масло.
  3. Разгънете един лист фило тесто върху млякото.
  4. Полейте листа с мляко и повторете процедурата с останалите листове тесто и мляко, като завършите с един лист тесто.
  5. Задръжте няколко лъжици от киселото мляко за горната част на баницата.
  6. Изпечете баницата във фурната за около 40 минути, докато се запекат листовете тесто.
  7. Извадете баницата от фурната и полейте горната част със останалото кисело мляко.

Това е! Насладете се

#Баница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници