Истината за мастурбацията: Факти, които трябва да знаете

Истината за мастурбацията: Факти, които трябва да знаете
A A+ A++ A

Мастурбацията е тема, която често се смята за табу сред младите хора. Много от тях са скептични към този акт, считайки го за грях или неправилен начин за удовлетворение. Но всъщност мастурбацията е естествена част от сексуалния живот на хората и може да има положителни въздействия върху здравето и благополучието им. Ето няколко факта за мастурбацията, които може да не сте знаели:

Мастурбацията може да помогне за намаляване на стреса. По време на мастурбация, тялото освобождава ендорфини, които помагат на хората да се почувстват по-релаксирани и удовлетворени.

Мастурбацията може да подобри качеството на съня. Според проучванията, оргазмът освобождава хормони, които помагат на хората да заспят по-лесно и да имат по-добър сън.

Мастурбацията може да подобри сексуалното здраве. По време на мастурбация, хората могат да научат повече за своето тяло и какво им допада, което може да помогне да се подобри сексуалната им функция и удовлетворение.

Мастурбацията не предизвиква слепота или други заболявания. Много хора смятат, че мастурбацията може да предизвика слепота или да повлияе негативно върху здравето им, но това не е вярно. Мастурбацията е естествен и здравословен начин за удовлетворение на сексуалните потребности.

Така че, вместо да се стеснявате или да се чувствате виновни, може да я приемете като естествен и здравословен начин за удовлетворение на сексуалните си потребности. При условие, че не нанася вреда на здравето си или на вашите междуличностни взаимоотношения, мастурбацията може бъде забавна активност.

#секс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници