Арестуваха трима - мъж, тийн и дете, отрязали ушите на куче

Арестуваха трима - мъж, тийн и дете, отрязали ушите на куче
A A+ A++ A

Трима изверги са задържани за зверското посегателство върху кучето Фейт, което беше намерено с отрязани уши с лозарска ножица.

По информация на Нова тв един от задържаните е на 27-години. Той е осъждан. Другите двама са непълнолетни – на 12 и 17 години. По неофициална информация единият от тях също има предишни провинения.

Хората, открили кучето, са подали сигнал в 1 РПУ в София. Те са от организация за закрила на животните и сами са открили извършителите. Часове след техния сигнал тримата извършители на деянието са задържани.

Според Сузана Мустафи от сдружение “Респект към животните” първоначалните подозрения на ветеринарите, че ушите на кучето са отрязани с лозарска ножица, са опровергани. Според специалистите са отрязани или с нож, или с келп.

“Искаме хората, които са й причинили това, да си понесат последствията и да поемат отговорност”, заяви Мустафи.

Фейт се лекува в клиника в Стара Загора. Тя е извън шоково състояние. “Чувства се много по-добре. “Вече целува всички наред. Много мило кученце е”, каза още жената.

Обвинението, което би могло да бъде повдигнато на виновните, е за жестокост над животни, а у нас посегателствата над гръбначни се преследват сурово от закона. Поне на хартия...

#куче #насилие над животни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници