Хората с високо кръвно да забравят за тези неща

Хората с високо кръвно да забравят за тези неща
A A+ A++ A

Високото кръвно е наричано и "тихия убиец", тъй като често няма симптоми и може да доведе до сериозни здравословни проблеми, като инсулт, сърдечен инфаркт и бъбречни заболявания. Затова е важно да се знае какво не трябва да правят хората с високо кръвно и какво не трябва да ядат.

Не прекалявайте със солта - излишното консумиране на сол може да увеличи кръвното налягане. Затова е препоръчително да се ограничи солта до 1,5 грама на ден или да се избягва изцяло.

Избягвайте натриевите богати храни - някои храни, като готови ястия, пикантни закуски, сирена и зеленчуци от консерва, съдържат високи нива на натрий, което може да увеличи кръвното налягане. Хапвайте свежи зеленчуци и плодове, без сол или захар.

Не пийте алкохол - алкохолните напитки могат да повишат кръвното налягане и да увеличат риска от сърдечно-съдови заболявания. Ако не можете да се откажете от алкохола, консумирайте го с умереност - не повече от едно доза за жени и две за мъже на ден.

Избягвайте наситени мазнини - наситените мазнини, като тези, намиращи се в червеното месо, масло, сирене, могат да увеличат риска от сърдечно-съдови заболявания. Предпочитайте храни с ниско съдържание на мазнини, като пилешко месо без кожа, риба и зехтин.

Не пушете - никотинът, намиращ се в цигарите, може да повиши кръвното налягане.

#високо кръвно #високо кръвно налягане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници