Най-богатите хора в света в последните години

Най-богатите хора в света в последните години
A A+ A++ A

През последните години богатството на най-богатите хора в света продължава да расте, въпреки пандемията, която има значителен икономически ефект върху глобалната икономика. Някои от най-богатите хора са успели да избегнат значителни загуби, докато други са успели да увеличат богатството си благодарение на иновационни бизнес модели и добре планирани инвестиции.

Най-богатият човек в света, Джеф Безос, е успял да запази титлата си, въпреки че пандемията на COVID-19 е довела до значителни икономически трудности във всички сектори. Неговото богатство се изчислява на над 170 милиарда долара, като той успя да увеличи имуществото си с 64 милиарда долара за последната година. Безос е създал и управлява Амазон, най-големият онлайн магазин в света.

Вторият най-богат човек в света, Елън Мъск, е успял да увеличи богатството си благодарение на успеха на компаниите му, SpaceX и Tesla. Мъск е инженер, изобретател и предприемач, който е известен със своите иновационни проекти и предприемачески начинания. Богатството му се изчислява на над 155 милиарда долара, като той успя да увеличи имуществото си с 126 милиарда долара през последната година.

Третият най-богат човек в света, Бернар Арно, е собственик на компанията LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), която произвежда луксозни продукти като чанти, дрехи и парфюми. Богатството му се изчислява на над 150 милиарда долара, като той успя да увеличи имуществото си с 30 милиарда долара през последната година.

Други известни богати хора са Марк Зукърбърг, основател на Facebook.

#богаташи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници