Васил Василев: По моя инициатива бяха уволнени и Морфов, и Кръстева

Васил Василев: По моя инициатива бяха уволнени и Морфов, и Кръстева
A A+ A++ A

Време е да си подредим държавата и да тръгнем по нашата правилна посока. След четиримесечно присъствие в медиите, ние успяхме да се сплотим. Това каза на пресконференция директорът на Народен театър „Иван Вазов“ Васил Василев, предаде БГНЕС.

„Някъде в един друг свят се назначават удобни хора да изпълняват удобни поръчки. Ние уважаваме твореца – аз и моя екип, който събрах. Аз, Васил Василев, се водех от един единствен принцип – да запазя достойнството на хората, които работят с мен. Те твориха в една обстановка, в която бяха притискани“, заяви Василев.

Ние сме малка държава, малък народ, ние трябва да си пазим нашите личности“, посочи той и сподели, че го боли след четири месеца опити да се подобрят условията. По думите му всички в Народния театър са равни.

Тук при нас ние създаваме модел на търпимост и модел на омраза. Няма да усуквам. Не искам повече да коментирам. Но след четири месеца да запазя театър, за да спася колегите, отбеляза Василев, като добави, че главният режисьор и пиарът вече не са част от Народния театър.

„Опитах се с всякакви мерки да запазя достойнството на тези хора. Преди да стигнем до тежкото наказание, ние извървяхме добър път. Васил Василев направи всичко възможно г-н Александър Морфов да се върне на българска сцена“, категоричен е директорът на Народния театър.

Започвам от този ден да се боря и предизвиквам всички политически партии да направят така – актьорската заплата да бъде 2500 лв.“, каза още Василев и добави, че може би грешката му е била, че е решил от Плевен да дойде в Народния театър.

„Отпред пише Народен театър „Иван Вазов“, никъде не пише Народен театър „Александър Морфов“, добави Василев. Той обяви, че си пише отличен за свършената до момента работа.

„Морфов е уволнен по съответните мотиви, но творецът никой не може да го уволни, без той да желае. Ние трябва да си пазим културните институти. Пазете тези личности, които излизат на сцената, тези имена, защото те са гръбнакът на българската сцена. Те са светини, не посягайте на това и не ги вкарвайте в този конфликт. По моя инициатива бяха уволнени и Морфов, и Кръстева“, заяви още Василев.

#Александър Морфов #Морфов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници