Петков: Лена Бориславова е символ на борбата за по-добра България

Петков: Лена Бориславова е символ на борбата за по-добра България
Стоп кадър/БНТ
A A+ A++ A

"Калната машина на задкулисието не може да изплаши хора като Лена Бориславова и не може да накара млади свестни хора да се отказват от борбата за по-добра България, само защото има едни кафяво-жълти канали, които се опитват да изцапат всеки, който се опита да направи някаква промяна. Тя е символ на точно тази борба", това каза Кирил Петков в студиото на bTV.

По темата за паметника на Съветската армия, Петков смята за най-разумно той да бъде преместен, за да бъде част от историята, но да не бъде разрушен. "Всеки може да премахва и премества паметници, но ние като българско общество трябва да влезем в дълбочината на този проблем и да поговорим сериозно коя е истината на нашата история", обясни позицията си той.

"Аз лично не вярвам, че в средата на нашата столица трябва да имаме паметник с човек, който държи шмайзер над главата си. Но от друга страна, това е част от историята и не трябва да я забравяме. Да имаме толкова имена на руски генерали и да не знаем какво се е случило", каза още Петков.

Той коментира и годишнината от началото на войната в Украйна. "Става дума за един режим, който решава да влезе в територията на друга държава и да унищожи цялата инфраструктура". По думите му трябва да "излезем от територията и да го помислим на чисто човешко ниво". "Съчувствам със сърцето и душата си колко много хора страдат", коментира Петков. Според него България е застанала на правилната страна на историята.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" коментира и изказването на бившия депутат Александър Дунчев, че в ПП имало задкулисие и че някои в партията се опитват да прилагат модела на ГЕРБ - обграждане с послушковци, съобщи "Марица". "Нямаше с никой напрежение, който слагаше каузата в отделните позиции в листите. Въпреки че сме 6 партии, успяхме да постигнем обединението, което сме се надявали", каза Петков, цитиран от факти.бг.


#Кирил Петков #Лена Бориславова #ПП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници