ЕС въвежда нови правила за безопасност на пътя

ЕС въвежда нови правила за безопасност на пътя
Всички нови мерки имат задължителен характер за новите превозни средства от всякакъв тип и ще влязат в сила през 2014 г. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Пътищата в Европа ще бъдат по-безопасни, след като влязат в сила новите правила на Европейския съюз, които са част от усилията на Брюксел за съкращаване на смъртните случаи наполовина до 2020 г., съобщи в комюнике Европейската комисия.

Задължителните изисквания на ЕС включват датчици за колани, фиксирани точки за детските столчета, подсилени задни пътнически седалки за защита от местещ се багаж и сензори за напрежение в гумите.

„Работим усилено за безопасността на европейските шофьори, пътници и като цяло хора по пътищата", обяви еврокомисарят за индустрията Антонио Таяни.

„Тези нови мерки ще увеличат значително нивото на безопасност, като намалят вероятността от инциденти и последиците от тях. Това ще бъде голямо постижение на Европейския съюз", добави Таяни..

Всички нови мерки имат задължителен характер за новите превозни средства от всякакъв тип и ще влязат в сила през 2014 г.

#Европейски съюз #ЕС #правила #безопасност на пътя #пътища #път #ЕК #Европейска комисия #Антонио Таяни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници