Бобът за бедни е заразен с гъгрица, отсече министър Найденов

Бобът за бедни е заразен с гъгрица, отсече министър Найденов
Бобът за социално слабите граждани по европейската програма „Благотворителност“ е заразен с гъгрица, обяви земеделският министър Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бобът за социално слабите граждани по европейската програма „Благотворителност“ е заразен с гъгрица, обяви земеделският министър Мирослав Найденов.

Той се позова на категоричните резултати от изследванията на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), предаде БГНЕС.

Общо 90 тона боб с паразити бяха установени в складове на Българския Червен кръст (БЧК), който разпределя помощите за социално слабите граждани, и в пакетиращо предприятие.

Заразеният с гъгрица фасул е аржентински, влязъл е през Гърция и в момента се прави обследване, тъй като би трябвало да е проверен от гръцките ветеринарни власти.

Поръчката за доставка на фасул е спечелена от фирма „Фантастика 95 - Георги Цанков“, собственост на общинския съветник от Община Родопи Георги Цанков, който отскоро е шеф на местната структура на „България на гражданите“.

За проблема с боба Георги Цанков научил от медиите в понеделник и все още не е получил протоколи от взетите от Агенцията по храните проби от въпросните партиди от по 24 тона боб в Добрич и Плевен.

„Не знам какво е открито в този боб, но знам, че пробата е взета, без в склада да е присъствал представител на нашата фирма. Нито знам откъде е взета тази проба, нито къде е занесена“, заяви Георги Цанков.

Той отхвърли обвиненията, че е доставил боб с паразити с аргумента, че „червей върху боб няма как да вирее“ и че никой не е показал снимка на червея.

За скандала Георги Цанков обвини конкурентите си и подчерта, че темата се политизира, заради което е замразил временно членството си в партия „България на гражданите“.

#Боб #Георги Цанков #„България на гражданите“ #„Фантастика 95 - Георги Цанков“ #министър на земеделието #Мирослав Найденов #програма „Благотворителност“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници