Бивш работник във ферма за норки: Дращят, пищят, умират в жестоки мъки

Бивш работник във ферма за норки: Дращят, пищят, умират в жестоки мъки
A A+ A++ A

В България има само една функционираща ферма за кожи от норки. Тя се намира в село Маджерито.

Бивш работник разказа пред bTV за нехуманния процес и умъртвяване на животните и как животните дращят и пищят първоначално, "а после вече - не".

Козината е символ на лукс и статус от векове, но цената, плащана за този символ, често е скрита от очите на обществеността. Производството на кожа от норка е основен фактор за жестокостта към животните в модната индустрия.

Отглеждането на норкови кожи включва отглеждане в плен и убиване на милиони норки всяка година заради козината им, а условията, в които се държат тези животни, често са жестоки и нечовешки.

Норките са изключително социални и интелигентни животни, които се срещат естествено в дивата природа. Във фермите за кожи те се държат в малки, тесни клетки, които не им позволяват да изразят естественото си поведение или инстинкти. В повечето ферми за кожи норките се убиват чрез задушаване, обгазяване или електрически удар. Тези методи често са болезнени и стресиращи за животните и могат да ги накарат да страдат минути или дори часове, преди да умрат.

Освен това методите на умъртвяване, използвани във фермите за кожи, често не са регулирани или наблюдавани, което означава, че животните могат да бъдат подложени на ненужно страдание и болка.

Хуманното отношение към норките във фермите за кожи често се пренебрегва и животните се считат за стоки, а не за живи същества.

Това незачитане на хуманното отношение към норките се отразява в лошите условия на живот, жестоките методи на убиване и липсата на ветеринарни грижи в много ферми за кожи. Животните се третират като нищо повече от суровини, които трябва да се използват и изхвърлят без никакво отношение към тяхното благосъстояние.

#норка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници