Бившето ченге планирало убийството на Нав, не е било спонтанна кавга

Бившето ченге планирало убийството на Нав, не е било спонтанна кавга
A A+ A++ A

Агресивният бивш полицай, който е задържан за убийството на психолога Иван Владимиров, не говорел с никого от блока им. Случвало се е на два пъти да вади пистолет на съседи. Това разказа пред Нова телевизия майката на жертвата.

Молбите ми към Вселената да е ранен не се сбъднаха, сподели Слава Иванова.

Тя разказа, че семейството отдавна има конфликт със стрелеца, подавани са и десетки жалби. Хора от блока пък споделиха, че той е проявявал агресия и към други свои съседи.

Втора безсънна нощ прекараха близките на жертвата. Задържан е негов 52-годишен съсед, бивш полицай, с когото от години имали спорове от битов характер. Каква е точната причина за стрелбата срещу психолога, все още се уточнява. Майка му обаче е категорична, че не става въпрос за инцидент, а за планирано убийство.

„Това, което чух, е, че е много добре планирано и обмислено убийство, с много добре планирана и измислена инсценировка, че е нападнат от сина ми и че той е бил в самозащита”, коментира още опечалената майка.

Слава Иванова разкри и причината за възобновяването на 30-годишния конфликт между семейството ѝ и това на сочения за убиец: „Започна отново поради обстоятелството, че 30 години майката на убиеца, която е клошарка, беше напълнила коридора на стълбището и мазето с нейните кашони и найлони, които предава за пари. Синът, ми като се върна от Америка, заедно с едно друго момче, направиха акция да се изчисти дворът и в суматохата някакви нейни чували са били изхвърлени”. Стрелецът повикал полиция, която му обяснила, че всички вещи извън жилището му могат да бъдат почистени.

Слава Иванова не скри сълзите си и сподели, че загубата е непрежалима. „Опитвам се да живея с мисълта, че съм изключително благодарна за това, че той е бил в живота ми. Той ми даде много, той ми беше учител”, каза майката.

Няма свидетели на стрелбата. Трупът на жертвата е намерен от двама съседи, които чули шум и усетили миризма, която определят като "странна", каза в изявление говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. „Между заподозрения и убития имало междусъседски спорове от битов характер. Все още изясняваме точната причина за стрелбата. Задържаният не отрича, че е извършил убийството, но засега е заявил това само при беседа с полицията”, каза още Петрова.

Братовчедката на убития психолог Нина Томова пък каза пред Нова телевизия, че междусъседският спор между психолога Иван Владимиров – Нав и съседа му е продължил близо 30 години.

„Междусъседската война е продължавала откакто са се нанесли. Постоянно им правил забележки – да не местят столове, да не се смеят”, разказа Томова. През годините психологът е правил опити да реши конфликта.

Томова обясни, че 10 дни психологът е бил в чужбина, а майка му в провинцията.

„Не е имало кой да му вдига шум. Не знам какво го е накарало да ходи, да маже по вратата. Според мен е търсел конфликт”, заяви Томова.

Тя е категорична, че Владимиров не е бил провокатор.

„Той се бореше срещу това. Никога не е тръгвал да налита на бой, никога не е смятал, че с физическа саморазправа можеш да си решиш проблемите. Винаги беше с усмивка, с говорене”, заяви Томова.

„Това са над 30 години. Ако е предполагал, щял да се залости и да не говори с него”, заяви Томова.

Тя обясни, че леля й и братовчед й са знаели, че съседът им има пистолет.

„Няма на кого да разчиташ да те защити, дори и да подаваш сигнали за това”, коментира Томова.

За задържания за убийството се знае, че майка му е събирала боклуци в апартамента, започнала да реди и отвън. „Беше много мръсно и миришеше. Когато бяха направили забележка на майката, синът беше реагирал агресивно”, каза още Томова.

#Иван Владимиров-Нав #Иван Владимиров #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници