БСП се обяви против "Луковмарш"

БСП се обяви против "Луковмарш"
A A+ A++ A

БСП се обявява против провеждането на „Луковмарш“ в София, съобщават от партията, която прие декларация за неонацисткото шествие. Всяка година под една или друга форма то е толерирано от Столична община, пишат от БСП. "Шествието е не просто изблик на фашизъм и антисемитизъм. То е продукт на десетилетия пренаписване на историята и изопачаване на истината", категорични са червените.

Ето какво пишат още от партията:

И днес виждаме крайния резултат – факелни шествия, които са в дълбоко противоречие с най-изконните хуманни ценности на българския народ. Народът, който с основание може да се гордее с това, че спаси своите евреи. Народ, който отреди навремето на ген. Христо Луков ролята на политически маргинал и заради това е още по-позорно това, че днес определени среди се опитват да го героизират.

Не е нормално в 21 век по улиците на България да шестват фашисти. Не е нормално година след година хората с различни политически убеждения и виждания заедно да протестират срещу провеждането на тази проява, но гласът им никога да не бъде чуван. Не е нормално една държава да толерира този парад на екстремизма, ксенофобията и неонацизма.
БСП никога няма да приеме мълчанието пред лицето на подобна заплаха и заради това настояваме всички политически партии, които изповядват демократични ценности, да се противопоставят, заклеймят и ясно да заявят, че не приемат нито шествието, нито идеите на ген. Луков. Това е голямата разграничителна линия между тези, които искат наистина различна България, и тези, които флиртуват с мрачното минало в името на неясни цели.

БСП отново заявява своята категорична позиция против фашизма и екстремизма, както и срещу реабилитацията на хората, които са ги изповядвали.


#БСП #"Луковмарш"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай