Биографията на принц Хари надмина книгите за Хари Потър! Дарява приходите

Биографията на принц Хари надмина книгите за Хари Потър! Дарява приходите
A A+ A++ A

Penguin Random House официално потвърди, че автобиографичната книга на британския принц Хари „Spare“ е продадена в 1,4 милиона копия в САЩ в първия си ден от продажбата. Това означава, че той е надминал всяка една от книгите за Хари Потър.

Към края на миналата седмица в света са продадени повече от 3,2 милиона копия на „Spare” на 16 различни езика и в четири версии – меки и твърди корици, електронен вариант и аудиокнига. Мемоарите на принца ще бъдат преведени следващия месец и ще видят бял свят на още 10 езика.

„Знаехме, че „Spare“ ще има рекордни продажби, но те надхвърлят най-оптимистичните ни очаквания“, каза Лари Финлей, един от директорите на Penguin Random House, който също потвърди синът на крал Чарлз е задминал легендарните книги за Хари Потър на британската писателка Дж. К. Роулинг.

Засега нито издателите, нито херцогът на Съсекс са обявили сумата на договора. Но на британските медии стана известно, че само авансът, който Хари е получил за мемоарите си, възлиза на рекордните 20 милиона долара, пише Телеграф.

Но това не е всичко: поне 5 милиона долара ще струват филмовите права върху автобиографията. Няколко холивудски студия вече са проявили интерес към написването на сценария и заснемането на филм по „Spare”.

Самият херцог заяви, че ще дари почти всички хонорари, които получи за книгата, за благотворителни цели. Той дори посочи, че един от получателите на спечелените от него средства ще бъде Sentebale, организация, която той основа с принца на африканската държава Лесото, която предоставя помощ на деца със СПИН.

#принц Хари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай