Компенсациите за горивата не по-рано от 1 март

Компенсациите за горивата не по-рано от 1 март
Стоп кадър/бТВ
A A+ A++ A

Ще бъде трудно тази мярка за компенсации на горивата да влезе в сила преди 1 март. Това стана ясно от изявление на министъра на икономиката Никола Стоянов в Кърджали. Решението на депутатите компенсирането да става чрез ваучери усложнявало ситуацията. Нужно било да се проведе обществена поръчка, при която да се определи кой ще ги печата и да ги разпространява. Затова се търсели варианти как това може да стане по-бързо, защото моментът да се подпомогнат хората бил сега през зимата, а не през април или май.

“Този път пари има. Основната част от тях са от вноските на "Лукойл" като авансов данък и от данък свръхпечалба”, заяви министър Стоянов, цитиран от "24 часа. Въпросът бил технически - да се изработят мерки при спазване на законодателството, за да могат те да започнат да действат.

По думите на министъра на икономиката обсъждането на компенсациите е започнало веднага след спирането на помощта от 25 стотинки за литър гориво за физически лица. Разчетите показвали, че ако подкрепата е предназначена за хора с доходи до 1 000 лева, размерът й можело да бъде около 60 стотинки за литър.


#Никола Стоянов #отстъпки #горива

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"