Акция на Кьовеши за 32 млн. евро приключи с арест и в България

Акция на Кьовеши за 32 млн. евро приключи с арест и в България
Стоп кадър
A A+ A++ A

Ръководената от Лаура Кьовеши европейска прокуратурата (ЕППО) е провела операция "Дисплей" в 10 държави, сред които и България, която е завършила с 5 ареста. Става дума за разследване на трансгранични измами с ДДС с приблизителни щети от 32 милиона евро. Извършени са 61 претърсвания, допълват още от ЕППО.

Освен България операция "Дисплей" е проведена и в Австрия, Чехия, Естония, Германия, Унгария, Литва, Нидерландия, Словакия и Словения). Разследването е започнало от офиса на ЕППО в Мюнхен. Извършени са 61 претърсвания на бизнес помещения и домове на лица, пряко свързани с тях. Арестите са в Чехия, България и Словакия. В България е арестуван един човек, обясниха от европейската прокуратура след въпрос на "Сега". Той е директор на компания, замесена в схемата за измами, допълниха от там. Но не отговориха дали му е повдигнато обвинение, или само е задържан.

Разследването на схемата за вътрешнообщностни измами е започнало през 2021 г., малко след началото на дейността на ЕППО (1 юни 2021 г.), отбелязва "Сега".

#лаура кьовеши #Европрокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »