Карадайъ: Отиваме към нови избори, които ще са ненужни, защото резултатите пак ще са същите

Карадайъ: Отиваме към нови избори, които ще са ненужни, защото резултатите пак ще са същите
A A+ A++ A

Отиваме към следващите ненужни избори. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на лидерската среща, организирана от БСП. Той напомни,че в основата на предизборната кампния на ДПС е била темата, че държавата се намира в множество кризи. “От 2016 година ние призоваваме за нормалност в политиката, което означава диалог между всички, но насреща виждаме пак призиви за диалог, но с ултиматуми, с червени линии“, каза той.

„Ние оценяваме днешната среща като необходима в тази ситуация, в която се намираме. След изявлението на Бойко Борисов и липсващите колеги (лидерите на ДБ и ПП), най – вероятно отиваме към следващите ненужни избори, защото следващото НС ще прилича на предните четири, тоест най – малко две партии ще трябва да направят правителство, но за това е нужен диалог. Когато се приемат на конгреси ултиматуми – никога с дадена партия, след това идват едни такива ситуации, които са по–горе от партийните цели”, обясни лидерът на ДПС.

Той допълни, че политическата криза задълбава всички кризи, но не ги решава. Относно приоритетите на партиите, Мустафа Карадайъ каза, че в тях има нюанси и без диалог те няма как да се уточнят, например Плана за възстановявване.

#Мустафа Карадайъ #лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници