България има голям интерес Македония и Сърбия да влязат в ЕС

България има голям интерес Македония и Сърбия да влязат в ЕС
Според Младенов България не е просто някакъв наблюдател на европейските процеси, тъй като „ние седим на същата маса, на която седят всички останали". Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Няма друга страна, която да има толкова голям интерес от това Македония, Сърбия и другите съседи на България да влязат в Европейския съюз, заяви външният министър Николай Младенов.

Младенов е на работни срещи в Благоевград, където обсъжда трансграничните възможности за бизнес в Югозападна България и развитието на двустранните отношения между граничните райони на България, Гърция и Македония, информира БНР.

Той коментира и позицията на България по повод предстоящото обсъждане на кандидатурата на Република Македония за влизане в ЕС.

„За мен въпросът е по-скоро ние сега да си кажем ясно какви са нашите притеснения, да ги формулираме, да сложим на масата предложенията, на базата на които те могат да се решат, да кажем ето искаме едно, второ, трето и тогава да вземем информирано решение. Ние не сме просто някакъв наблюдател на европейските процеси, ние седим на същата маса, на която седят всички останали", каза Младенов.

#министър на външните работи #ЕС #Европейски съюз #България #Сърбия #членство #Гърция #Николай Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници