Делото „Соло" тръгна на втора инстанция

Делото „Соло" тръгна на втора инстанция
Софийският апелативен съд даде ход на делото срещу подсъдимия Илиян Тодоров, който бе признат за невинен на първа инстанция на 9 декември 2011 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Делото за убийствата на Кирил Въжаров и Васил Александров пред столичната дискотека „Соло" тръгна на втора инстанция.

Софийският апелативен съд даде ход на делото срещу подсъдимия Илиян Тодоров, който бе признат за невинен на първа инстанция на 9 декември 2011 г., припомня БГНЕС.

Тогава решението на съда бе посрещнато с думите на една от майките, загубила сина си: „29 състав узакони убийството като морална ценност на това общество, това е истината".

Дни по-късно съдията по делото Румяна Ченалова прочете допълнителната разпоредба на Софийски градски съд, който отхвърли гражданските искове, предявени от родителите на убитите момчета и на пострадалия Кирил Димитров, на обща стойност 850 000 лв.

Родителите на Кирил Въжаров бяха предявили граждански иск към Илиян Тодоров за 300 000 лв.

Родителите на Васил Александров бяха предявили граждански иск към подсъдимия на обща стойност 450 000 лв.

Пострадалият Кирил Димитров предяви граждански иск за 150 000 лв. Съдия Ченалова прецени, че тези искове, предявени за неимуществени вреди, за причинени болка и страдание, са неоснователни.

Кирил Въжаров и Васил Александров бяха убити в навечерието на Великден преди повече от три години пред столичната дискотека „Соло" на метри от Съдебната палата.

За убийството бе обвинен 25-годишният Илиян Тодоров от Перник. Според държавното обвинение той на 18 април 2009 г. след спречкване между две компании пред дискотеката, умишлено е убил 21-годишния Кирил Въжаров - вратар на националния отбор по хокей, и 24-годишния Васил Александров. Тогава беше ранен и приятелят им Кирил Димитров.

#Кирил Въжаров #Васил Александров #Софийски апелативен съд #Илиян Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници