Много секс не помага за забременяването

Много секс не помага за забременяването
A A+ A++ A

Взимайки решение за забременяване, повечето двойки правят една основна грешка – започват да мислят само за забременяването и да правят секс във всеки удобен момент, дори и по няколко пъти на ден.

Не, това не е добра стратегия, каквато наистина ви е необходима, когато мислите за бебе.

При жената при всеки цикъл нормално се образува и отделя по една зряла яйцеклетка. При мъжа сперматозоидите се „произвеждат“ непрекъснато, но една еякулация предполага необходимост от определено време за образуване на „качествена“ следваща доза сперма. Това отнема средно около 24 до 36 часа.

Следователно трябва да имате предвид, че за да настъпи бременност, е необходимо да се срещнат годни за оплождане яйцеклетка и сперматозоид. А това означава, че трябва да знаете кога е подходящият момент, а не да „стреляте напосоки“.

Яйцеклетката при овулация се запазва годна за оплождане от 12 до 24 часа. Сперматозоидите се запазват живи до няколко дни в зависимост от индивидуалните им особености. За да настъпи бременност, най-добре е да правите секс 2 до 3 пъти седмично. И колкото по-малко стрес има около тази идея, толкова по-големи са шансовете ви.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници