Осъдените по делото за Черния Великден обжалват

Осъдените по делото за Черния Великден обжалват
Навръх Великден 2011 г. шестима младежи загинаха в Симеоновград, ударени от 23-годишният Данаил Георгиев, загубил управлението на автомобила си, тъй като карал с висока скорост. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Осъдените по делото за трагедията на Великден през 2011 г. в Симеоновград ще обжалват присъдите.

Делото бе образувано по жалба на подсъдимите Данаил Георгиев и Живко Желев и на гражданските ищц и ще бъде гледано от Пловдивския апелативен съд, предаде БГНЕС.

Общо 22 години затвор присъди Окръжният съд в Хасково по това дело през месец май.

Хасковският окръжен съд осъди на 12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от отворен тип Данаил Георгиев. Съдът го призна за виновен в това, че е причинил по непредпазливост смъртта на повече от един човек и средна телесна повреда на повече от един човек, в пияно състояние, като случаят е особено тежък.

15 години лишаване от свидетелство за управление на МПС постанови още съда за Георгиев, както и да заплати 2 504 лева разноски по делото.

На 10 години лишаване от свобода при същите условия и 13 години без свидетелство за правоуправление бе осъден братовчед му Живко Желев по обвинението, че е предоставил ключовете за колата, с която в нощта на Великден през 2011 г. бяха прегазени шес деца. 1

454 лева за разноските трябва да заплати той, според решението на съда.

Навръх Великден 2011 г. шестима младежи загинаха в Симеоновград, ударени от 23-годишният Данаил Георгиев, загубил управлението на автомобила си, тъй като карал с висока скорост.

Той загубил управление над колата и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващи пешеходци. Данаил Георгиев шофирал след употреба на алкохол, а книжката му била издадена от няколко месеца - от 31 януари 2011 г.

Загиналите младежи бяха на възраст между 17 и 19 години - Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов. Други двама младежи - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - бяха ранени.

#Пловдив #дело #младежи #катастрофа #пиян #кола #Данаил Георгиев #Живко Желев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници