Ето какво време ни очаква в почивната събота

Ето какво време ни очаква в почивната събота
A A+ A++ A

През съботния ден ще е предимно облачно с временни разкъсвания над Западна и Централна България. Слаби валежи от дъжд очакваме над Източна България, а късния следобед - и над крайните северозападни и западни райони.

Очакваните максимални температури ще са между 4-8°С.

Времето в София

През нощта срещу събота ще преобладава облачно време, но валежи не се очакват. През деня ще е предимно облачно и с временни разкъсвания на облачността, предимно в следобедните часове. Минималните температури ще са между минус 3°С , а максималните – до 4°С.

Времето в планините

Ще е предимно облачно, следобед - и с временни разкъсвания на облачността. В масивите от Централна България ще превали слаб сняг.

Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

Условията за ски са благоприятни.

Времето по Черноморието

През нощта срещу събота се очакват слаби валежи от дъжд. Следобед валежите навсякъде ще спират. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са между 70-110мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Времето на Балканите

Данните на Meteo Balkans сочат, че приближаващ студен атмосферен фронт ще понижи температурите над крайните западни и северозападни райони от полуострова. Облачността ще е значителна и ще превали слаб дъжд. Слаби валежи от сняг очакваме по планините. Повече слънчеви часове ще има над Гърция. Температурите като цяло ще са по-високи от нормалните за януари.


#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници