Гълъб Донев инспектира изграждането на Националната детска болница

Гълъб Донев инспектира изграждането на Националната детска болница
A A+ A++ A

Служебният премиер Гълъб Донев инспектира напредъка по изграждането на Националната детска болница в София. С решение на Министерския съвет от 2 ноември беше прието новото лечебно заведение да бъде построено върху терен от 40 декара в кв. „Горна баня“ на столичния район „Овча купел“. Теренът се намира в непосредствена близост до болницата по ортопедия.

Кабинетът „Донев” взе решение бъдещата детска болница да бъде със статут на „обект с национално значение“, което ще улесни изграждането и значително ще съкрати сроковете.

„Теренът е на изключително подходящо място, далеч от града, в близост до парк и благоприятства развитието на рехабилитационен център към лечебното заведение. Това е един проект, който е с близо над 40-годишна история", заяви Донев по време на инспекцията.

"Децата заслужават високотехнологична многопрофилна болница, в която ще има съвременни методи за лечение. Горд съм с това, че само за три месеца служебното правителство имаше решение с избора на терен за строителство. Това решение е дойде благодарение на взаимодействието на МЗ, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Столичната община", каза още служебният министър-председател.

#детска болница #Гълъб Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници