Стефан Янев пак би станал премиер

Стефан Янев пак би станал премиер
Стоп кадър/ФБ/Стефан Янев
A A+ A++ A

Стефан Янев отново би застанал на поста министър-председател, ако вземе третия мандат. Това стана ясно от думите му в ефира на Би Ти Ви.

Бил съм в този кабинет, изпълнявал съм тази длъжност. Показал съм че мога, добре или зле. Бих поел тази отговорност, ако са спазени тези условия, лидерът на "Български възход".

Не е въпрос на искане, а за възможност за диалог и очертаване на приоритетите на българското общество. Трябва да погледнем по-напред и да помечтаем за това каква България искаме да имаме след 10-20 години. Лично аз мечтая за една България, която на първо място запазва националната държава с български флаг и език, посочи Янев.

Според него всички партии би трябвало да могат и да искат да водят диалог за реализирането на важните цели пред страната.

По време на предизборната кампания диалогът като че ли беше сгрешен - беше фокусиран върху лепенето на етикети кой къде е сгрешил. Сега е много трудно да се промени курса на диалога, посочи Янев. Според него обаче неговата партия е провела позитивна кампания, а сега търси диалог с всички в парламента. Разказа дори че по време на предизборната кампания някои са го съветвали да си избере врагове, по които да стреля, но той отричал този подход.

Ако вземем третия мандат, ще го приемем съвсем отговорно пред очите на всички български граждани и ще търсим диалог за национални цели. 200+ депутати изглежда невъзможно и нелогично. 160+ е възможно, но не искам да коментирам по партии. Основата на появяването на това мнозинство е са неговите цели, оцени ситуацията Янев.

Политическата криза пък отчасти се дължи на прекомерното говорене по някои теми като например корупция.



#Стефан Янев #Български възход

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници