Стефан Янев претърпял ”безумен хейт” във Фейсбук

Стефан Янев претърпял ”безумен хейт” във Фейсбук
стоп кадър/Фейсбук/Стефан Янев - архив
A A+ A++ A

Лидерът на партия "Български възход" Стефан Янев се оплака във фейсбус от тролове, които са го "налазили", защото бил "поръчан".

"Заболя ме, когато иначе реални хора с реални профили, манипулирани от Поръчителите, се връзват на тяхната пропаганда. Зададох си въпроса: Как така маргинали и психопати определят дневния ред на обществото? Защо го допускаме?", попита Янев.

Ето и пълният му текст от фейсбукпрофила:

"Вчера след поста ми във връзка с мъжка Задушница по мой адрес се изсипа безумен ХЕЙТ. Откъде тази омраза? Откъде тази злост?

Тролски мрежи, регистрирани през юни-юли 2018 г. (за хората от "Мрежата" са ясни собственици и поръчителите), изляха тонове отрова през информационната система. ЗАЩО?

Отговорът за мен е ясен: КОЙТО ПЛАЩА, ПОРЪЧВА МУЗИКАТА!

Ясно е, че имам опоненти, които са ме "поръчали" - това е част от играта. Когато съм приел да стана публична личност, съм поел и риска да участвам в подобни "игри", за които трябва да плащам с цената на личния си комфорт. Заболя ме, когато иначе реални хора с реални профили, манипулирани от Поръчителите, се връзват на тяхната пропаганда. Зададох си въпроса: Как така маргинали и психопати определят дневния ред на обществото?

Защо го допускаме?

Отговорът, който намерих за себе си, е, че се загубихме в обема на постъпваща информация и станахме подвластни на принципа "Пише го, значи е вярно!", допуснахме да станем част от безумието интернет тълпа.

Как да излезем от ситуацията? Какво е решението? Отговорът, който ми изплува, е цитат от Дж.Ф.Кенеди: "Никога не питай какво държавата е направила за теб, а какво ти си направил за държавата!".

На 22.11.1963 г. в Далас скоропостижно почина най-младият и реформаторски президент на САЩ. От днес, до 22.11.2022 г., ще качвам по един негов цитат и ще го трансформирам към мислещата и искаща истината част от мрежата.

"Никога не питай какво ми казва постът отсреща, а какво личността зад него е направила за обществото!”, завършва Янев.

#Стефан Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай