Спипаха жандармерист да превозва 30 мигранти в бус на АМ Тракия

Спипаха жандармерист да превозва 30 мигранти в бус на АМ Тракия
A A+ A++ A

В рамките на няколко часа на автомагистрала „Тракия” са проведени две акции, при които са задържани общо 56 незаконни мигранти в превозни средства. Двамата водачи, които са управлявали бусовете са арестувани, като е установено, че единият е служител на МВР.

Около 1 ч. днес, патрулиращ по автомагистрала „Тракия” екип на сектор „Пътна полиция” сигнализирал на областната дирекция за съмнителен микробус, който пътува към София. След създадена незабавна организация, в района на 120 км превозното средство е спряно от служители на МВР, а вътре е установена група от 25 млади мъже без документи за самоличност, самоопределящи се за афганистански граждани.

Задържан е и шофьорът, от град Харманли. Минути след 8 ч. отново последвала подобна бърза координация на полицията и жандармерията и в района на 119 км е преустановено движението на друг бус, придвижващ се към столицата. При оглед в него са открити други 31 мигранти, също представящи се за граждани на Афганистан.

Арестуван е водачът, който е жандармерист от София. По случая е образувано следствено дело. Активните процесуално-следствени действия продължават.

#жандармеристи #мигранти #незаконни мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници