Меню за силен имунитет

Меню за силен имунитет
A A+ A++ A

Правилното хранене е ключът към здравето. Диетологът и гастроентеролог Нурия Дианова разказа пред радио „Спутник” как да подсилим имунната система с помощта на добре съставено дневно меню.

Според нея в диетата трябва да присъстват протеини, микроелементи и набор от витамини, особено С и D. Основното е, че във всяко хранене трябва да се включва някакъв вид протеин, обясни Дианова, цитирана от БГНЕС.

Ето препоръчано от нея дневно меню:

„За закуска добре е да си направите каша с парче сирене, което съдържа животински протеин, а кашата съдържа растителни протеини. Млечната каша е идеална, ако нямате непоносимост към мляко. И към това трябва да добавите чаша кафе и няколко сушени плода, например сушени кайсии, които са богати на фибри“, препоръча лекарят.

За обяд – парче печено пиле или риба на пара, и не забравяйте за зеленчуците - източник на витамини и въглехидрати. За следобедна закуска можете да хапнете хляб или хумус с малко извара и някакъв плод.

За вечеря е най-добре да приготвите нещо леко като зеленчуков омлет. „За целта залейте зеленчуците със задушена омлетна смес, добавете малко парче хляб и готово. Имате протеини, малко мазнини, въглехидрати и много фибри“, обясни Нурия Дианова.

#имунитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай