Времето на Коледа: На места – снеговалжи, на други – почти за плаж, вижте къде

Времето на Коледа: На места – снеговалжи, на други – почти за плаж, вижте къде
Pixabay
A A+ A++ A

През първият ден от Коледните празници времето ще е предимно слънчево. Повече облаци очакваме над Източна България, но следобед и там облачността ще се разкъса до слънчево време. Над Централна Стара планина на отделни места ще прехвърчи слаб сняг.

Максималните температури ще останат без съществена промяна и ще са между 10-15°С.

Времето в София:

През нощта срещу неделя от северозапад облачността ще се разкъса до ясно време. Минималните температури ще се повишат и ще са около нулата, а максималните - около 10°С.

Времето в планините:

Над по-голямата част времето по планините ще е предимно слънчево. Повече облаци очакваме над Централна Стара планина, където на отделни места ще прехвърчи слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 2°.

Времето по Черноморието:

Ще преобладава значителна облачност и в сутрешните часове на места ще превали дъжд. Следобед облачността ще се разкъса. Максималните температури ще се повишат и ще са нетипични за сезона – до 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме завишаване на нивата на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са между 70-110мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Времето на Балканите:

Над по-голямата част от полуострова времето ще е предимно слънчево. В ниските части ще има условия за намалена видимост. Температурите ще се повишат.

Източник: MeteoBalakans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници