100 000 в екстаз от вратаря на Аржентина в родния му град (ВИДЕО)

100 000 в екстаз от вратаря на Аржентина в родния му град (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Световният шампион с Аржентина – вратарят Емилиано Мартинес, бе приветстван от около 100 000 души в родния си град Мар дел Плата. За „албиселесте“ това бе трети триумф на планетата, но Мартинес е първият световен шампион от курортния град, южно от столицата Буенос Айрес, където тенисистът Гилермо Вилас преди бе най-популярната спортна личност.

Мартинес показа на хората на плажа наградата „Златна ръкавица“, която се присъжда за Най-добър вратар на турнира, и им каза, че „не е само за мен, но за всички деца, малки вратари, които мечтаят да отидат за четвъртата звезда. „Това е нещо красиво, че един вратар получава признанието, защото то винаги отива при нападателите“, сподели Мартинес, който напусна Аржентина на 17-годишна възраст, за да се присъедини към Арсенал в Англия, а сега е играч на Астън Вила във Висшата лига.

Той разви репутация на специалист при дузпите след успешното си представяне във финала Копа Америка миналата година срещу Бразилия, и сега в спора за световната титла срещу Франция в Доха. „При дузпите ставам силен и знам, че хората ме уважават – знам го, защото противникови играчи са ми го казвали“.

Стражът защити и стратегията си да разсейва по всички възможни начин изпълнителите на дузпи. „Когато изпълниш първата дузпа на финал на Световно първенство, знаеш, че другият играч ще бъде много нервен. Опитвам се да ги разконцентрирам, да бутна топката малко по-встрани, да им говоря“, завърши Мартинес.

Източник: БГНЕС

#Емилиано Мартинес #Аржентина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"