Делото срещу Веселин Георгиев тръгва за четвърти път

Делото срещу Веселин Георгиев тръгва за четвърти път
Софийският градски съд ще гледа делото срещу бившия директор на Републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският градски съд ще гледа делото срещу бившия директор на Републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев.

След поредното отлагане на предишното заседание, в понеделник съдът ще направи четвърти опит да даде ход на делото.

На предишното заседание делото бе отложено, тъй като защитникът на Веселин Георгиев - Пламен Ялнъзов, не се яви в съдебната зала, защото беше в чужбина. За делото тогава не се яви и представител на Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Аз 5 години излежавам присъда неосъждан“, заяви тогава бившият директор на Републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев.

„Само аз знам какво ми коства този тормоз, който 5 години се стоварва върху мен и моето семейство“, оплака се Веселин Георгиев.

„За такова по мащаб дело за десет дни в България няма да се намери адвокат, който да желае да го поеме. Правих такива опити. Не се получи“, обясни Веселин Георгиев.

Георгиев е подсъдим заради това, че е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите „Биндер“ АД, „Инмат“ ООД, и Гражданско сдружение „Инфраструктурни обекти“ с цел да набави имотна облага за братята си Бойко и Емил Георгиеви, от което са настъпили значителни вредни последици за държавата.

През 2011 г. делото за аферата „Батко“ бе върнато в прокуратурата за отстраняване на нарушения, след което бе поето от зам.-председателя на СГС Петя Крънчева.

На бившия директор на Републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев му е повдигнато обвинение за престъпление по служба в периода от 24 октомври 2006 г. до 2007 г. основно за процедури по Закона за обществените поръчки (ЗОП), от които са настъпили значителни вредни последици. Обвинението му бе повдигнато на 8 февруари 2012 г.

#СГС #Софийски градски съд #Емил Георгиев #Бойко Георгиев #Гражданско сдружение „Инфраструктурни обекти“ #„Инмат“ #„Биндер“ #Републиканска пътна инфраструктура #Веселин Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници