Маскирани от ГДБОП нахлуха в дома на Ники Циганчето, войната между мутри ескалира

Маскирани от ГДБОП нахлуха в дома на Ники Циганчето, войната между мутри ескалира
A A+ A++ A

Рано сутринта маскирани полицаи са атакували апартамента на Николай Георгиев, популярен като Ники Циганчето, във Враца, съобщава BulNews. Действията са част от мащабната акция на ГДБОП и Жандармерията в областния център.

Точно в 8.00 часа те блокирали целия район около блока на ул. „Черни Дрин“, след което е започнал основен обиск на жилището на местния крими герой.

И към този час тарашът е в ход, като етажът, на който живее той, е заварден от жандармерията. В апартамента работят криминалистите от областната дирекция на полицията във Враца.

На този етап няма информация какво е намерено и дали Ники Циганчето е задържан.

Пред сградата на Областната дирекция на полицията гъмжи от служебни автомобили на двете служби. Има поне 4 микробуса със затъмнени стъкла, полицейски коли и доста луксозни оперативни автомобили.

Полицията и прокуратурата дадоха брифинг относно течащата в момента специализирана акция във Враца и Видин.

Директорът на Националната полиция Атанас Илков обясни, че причината за започването на операцията са извършените няколко тежки криминални престъпления на територията на област Враца – грабеж на възрастни хора, палеж на автомобил и др.

По думите му, по-специфично в последните седмици и месеци има ескалиране на напрежението между лица от криминалния контингент и бивши мутренски групировки.

„Искаме да покажем на всички тези хора и на обществото, че няма да оставим почва за развитие на тези техни намерения“, заяви Илков.

„Всички лица, които смятат, че могат да извършват ненаказуемо криминални престъпления на територията на областта, ще им покажем, че няма как да се случи“, допълни той.

Илков посочи, че са направени анализи и има постъпили сигнали, получени в националната полиция. „Имаме основание да смятаме, че има такова напрежение и ние затова няма да бъдем безучастни. Имаме резултати, които ще обявим на по-късен етап“, каза той.

Административният ръководител на прокуратурата във Враца посочи: „Наред с тази операция, която е проведе миналата седмица по линия на наркотици, сега продължава“.

„Всяко напрежение ще ангажира солиден ресурс както от наша страна, така и от страна на полицията, който трябва да доведе до това да имаме едно по-спокойно битие в нашата област. Това е целта на тази операция“, каза той.

„Това не е епизодично действие. Това я цялостен подход към всички лица, занимаващи се с престъпна дейност“, увери той.

Извършва се проверка на автомобили за наркотици, заложни къщи, и всички места, където се смята, че има инкриминирани вещи или се съхраняват наркотични вещества, обясни Атанас Илков.

#Враца #Ники Циганчето #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници