Сняг и силен вятър в Североизточна България

Сняг и силен вятър в Североизточна България
A A+ A++ A

Сутринта ще е студено с минимални температури от минус 6° на места из високите полета на Западна България до 4-5° по Южното Черноморие, в София – около минус 4°. През деня облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, след обяд в по-голямата част от страната до предимно слънчево време. Значителна ще се задържи облачността над крайните южни райони и на отделни места там преди обяд все още ще превалява.

Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 2°.

Жълт код за снеговалеж и силен вятър е обявен в Велико Търново, Търговище, Сливен, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна. Там ще се образува снежна покривка с дебелина между 2 и 10 см., като ще има условия за виелици и навявания.

В сутрешните часове по южното крайбрежие на Черноморието ще е предимно облачно и на места все още ще превалява дъжд. Около и след обяд облачността и там ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа северозападен вятър, ще е предимно умерен, преди обяд на север – все още силен; след обяд ще отслабва и вечерта в повечето райони ще стихне. Максимални температури 2°-6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, на места главно в Родопите ще превалява сняг. След обяд облачността в повечето райони ще намалее да предимно слънчево време. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части - силен западен вятър. Ще е студено, с максимална температура на 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 6°, в Стара планина ще са по-ниски, показва прогнозата на НИМХ.

#зима сняг #първи сняг #слаб сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"