Вадете ботушите! В понеделник може да има сняг

A A+ A++ A

Следващите два-три дни ще бъде малко по-студено. Утре сутринта, когато спре вятърът, в голяма част от страната температурите ще бъдат отрицателни, но без да стига до някакви екстремни стойности. От 3-4 градуса в най-студените места, до нула по Черноморието, дори плюс 5-6 през деня. Такава прогноза на времето направи климатологът Симеон Матев по Нова Тв.

"Утре слънце ще имаме поне до обяд, естествено, тук-там мъгла, които са характерни за този сезон, но това слънце няма да топли утре вече, и това е именно циганското лято, когато имаме слънце, ама не топли".

Такава прогноза времето направи климатологът Симеон Матев по Нова Тв.

Най-голям шанс за сняг имаме в понеделник, и то не в планините, а в по-ниските части, защото в момента, ако се качите в планините над 1700 метра също има сняг. Например на Витоша снежната покривка достига до 10-15 см по най-високите части.

В понеделник сняг ще вали в по високите западни полета, в Предбалкана и тук-таме в Лудогорието, но трябва да кажем, че тези валежи няма да се особено интензивни и в равнинната част на страната едва ли ще доведе до образуване на някаква по-дебела снежна покривка, която да предизвика проблем.

Иначе в следващите дни няма да има кой знае какъв студ, а шансът за Бяла Коледа е 30 процента, допълни Матев.

#зима сняг #първи сняг #слаб сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »