Скандал! ГЕРБ: Има заплаха за националната сигурност - Меморандумът с Gemcorp не е прекратен!

Скандал!  ГЕРБ: Има заплаха за националната сигурност - Меморандумът с Gemcorp не е прекратен!
A A+ A++ A

Има заплаха за националната сигурност. Ще пуснем сигнал до ДАНС, ОЛАФ и МВР. Това заяви Делян Добрев на брифинг в централата на ГЕРБ.

Причината е откриване на нови данни и документи. От тях стана ясно, че Меморандумът с Gemcorp не е прекрекратен, предаде НОВА.

"Той е подписан на хвърчащ лист. Самата офшорка не фигурира. Далаверата за 1 млн. щ.д. – АЕЦ "Белене", "Козлодуй", Мариците само е потулена". Това заяви Десислава Трифонова от ГЕРБ. Кирил Петков се е надявал да се върне да управлява, допълни тя.

По думите на Трифонова ГЕРБ ще искат да има комисия в парламента, която да разследва случая. "Български министър си позволи по време на изслушване в комисия в парламента да излъже. Ще разкрием всяка една част от тази далавера. Защо министър Александър Николов излъга, защо министри си позволяват да лъжат”, каза Трифонова и обеща всички обстоятелства да бъдат разнищвани.

Бойко Борисов също се включи в пресконференцията. Лидерът на ГЕРБ е готов да са съвносители с ДБ и ПП за временната комисия, която да обсъди правилата. Но не е съгласен да е само за месец, защото ако е вярно, значи искат да няма правителство и тласкат държавата към избори по време на война.

"Навсякъде има стойностни хора, ама и там 1-2 не стават, защото са правили всичките тия неща. Не всички знаят, някои сега се изненадват. Не аз съм проблема на ПП. Тези стотици хиляди хора, които задават въпроси. Все още има достатъчно голяма група в обществото, която им вярва. И с всеки ден ще им намалява доверието. Площадната демокрация стана модерна", коментира той.

И отхвърли обвиненията, че мафията иска да се върне."Преди няколко седмици ги бихме с над 5% по техните правила. Нашите избиратели искат хартия, затова го правим. Какъв е тоя панически страх, че някой може да вземе Флашка? ", попита Борисов.

Според него парламентът си работи прекрасно. Нямаме повод да се бърза да се вкара в сряда този закон за Изборния кодекс. Втора правна комисия не може да се направи. Няма сила, която да не го гледа този закон, щом г-жа Нинова няма да го оттегли", посочи Борисов. Дебатът обаче да е цяла седмица в с IT специалисти.




Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »