Радостин Василев: ГЕРБ и ДПС искат да фалшифицират изборите

Радостин Василев: ГЕРБ и ДПС искат да фалшифицират изборите
A A+ A++ A

Няма нито едно доказано нарушения в протокол от машините

Това коментира в ефира на NOVA депутатът от ПП Радостин Василев.

През април 2021 г. предвидихме в 1000 секции да се броят разписките. Това преброяване не установи разминавания в разписките”, заяви още Василев.

То обясни, че от ПП са предложили гарантирането на сигурността на вота чрез допълнителни софтуерни възможности, но това е било отхвърлено от ГЕРБ.

ГЕРБ и ДПС искат да фалшифицират изборите. Използват Корнелия Нинова за маша на своята политика. Тя твърдеше, че вярва, че вотът ѝ пада заради това, че присъстват машини. Вчера на правна комисия колегите от БСП гласуваха за закриване на обществения съвет и други неща, които нямат нищо общо с исканията на г-жа Нинова”, каза Василев.

Според него броенето на бюлетините не е надеждно. „Имам региони, в които цялата комисия е на една партия. Полицията абдикира в последните избори от защита на вота. Последният министър, който съхраняваше до някаква степен честността на вота беше Бойко Рашков”, заяви Василев.

Според него измамите се извършват не в секциите, а в Районната избирателна комисия.

С този изборен кодекс, който беше приет на парче, съм сигурен, че ЦИК, независимо в какъв състав е, РИС и СИК няма да могат да проведат избори. Ще виждаме опашки, навсякъде където има хартиена бюлетина”, каза Василев.

Протоколът от машината е специфичен, той се чете на машина, няма как да се фалшифицира”, продължи още той.

В момента ГЕРБ управляват държавата, в пълна симбиоза с президента”, каза Василев.

По думите му няма изход от ситуация, при която парламентът не функционира. „Ако няма кой да гласува връчените мандати, изпадаме в жестока политическа и парламентарна криза. ПП няма да допусне да се достигне до такава ситуация”, каза Василев

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай