Чакат ни продължителни дъждове, ето къде се очаква и сняг

Чакат ни продължителни дъждове, ето къде се очаква и сняг
Pixabay
A A+ A++ A

Под влияние на преминаващ студен атмосферен фронт от запад на изток, през нощта срещу четвъртък ще започнат валежи от дъжд, като до края на денонощието процесите ще обхванат Централна и Източна България. По-значителни ще са явленията над югозападните и южните райони от нашата страна. Не е изключено да се образуват и слаби гръмотевични бури над крайните южни райони.

Подобрение на времето и разкъсвания на облачността очакваме в следобедните часове.Тогава от запад на изток валежите ще започнат да спират. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Минималните температури ще се повишат 6-10 °С. Най-високи ще са стойностите над Северозападна България – до 11-13°С.

Очакваните максимални температури ще са типични за ноември и ще са между 12-16°С.


Времето в София

През нощта срещу четвъртък облачността ще се задържи значителна и на много места ще започнат валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 5-7°С.

През деня времето над столицата ще е предимно облачно и дъждовно. Подобрение на времето и разкъсвания на облачността очакваме в следобедните часове.

Максималните температури ще са близки до минималните им стойности и ще са между 8-9 °С.

Прогноза за фини прахови частици

Не се очакват завишавания на нивата на ФПЧ.

Времето по Черноморието

Ще е предимно облачно и мъгливо. Следобед мъглите ще се разсеят, но ще започнат валежи от дъжд. По-значителни ще са явленията по южното ни Черноморие. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, но с тенденция да се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 14°-17°.

Времето в планините

Очакваме влошаване на времето по планините. Облачността от запад бързо ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд, а на по-високите места - и от сняг. По високите части ще се образува и снежна покривка. Ще духа умерен вятър от северозапад.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници