Добрев обеща подкрепа на експортно-ориентираните компании

Добрев обеща подкрепа на експортно-ориентираните компании
В четвъртък министър Делян Добрев присъства на бизнес закуска с представители на Британо-българската търговска камара. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавата ще подкрепя експортно-ориентираните компании през следващия програмен период на ОП „Конкурентоспособност“, обяви министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

В четвъртък той присъства на бизнес закуска с представители на Британо-българската търговска камара, съобщиха от МИЕТ.

Пред бизнеса икономическият министър коментира и мерките на правителството, свързани с намаляване на административната тежест.

„Работим активно за стартирането на електронното правителство, като в началото на 2013 г. ще предоставим първите 5000 карти за работа с електронни услуги на бизнеса“, увери Делян Добрев.

По време на дискусията бяха обсъдени и темите, свързани с отворените схеми за кандидатстване по ОП „Конкурентоспособност“, промените в Закона за инвестициите, както и въведения сертификат за качество в туризма.

След срещата с бизнеса Делян Добрев участва в семинар на тема „Индия - перспективи в секторите енергетика, транспорт, машиностроене и хранително-вкусова промишленост“, организиран от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Министърът запозна фирмите от хранително-вкусовата промишленост с резултатите от 17-ата сесия на българо-индийската междуправителствена Смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Делян Добрев обяви пред българските фирми, че заедно с министъра на индустрията на Индия са договорили преференциални условия за участие на българския бизнес на международното инженерно изложение India Engineering Sourcing Show в гр. Мумбай през месец март 2013.

По думите му за 15 български участници ще бъдат осигурени безплатни самолетни билети, нощувки и преференциални цени за щандовете на изложението.

„Организирането на делегация от български компании за участие в това изложение ще даде отлични възможности за сътрудничество между България и Индия“, подчерта Делян Добрев.

#Индия #БТПП #Българска търговско-промишлена палата #електронно правителство #МИЕТ #Делян Добрев #ОП „Конкурентоспособност“ #министър на икономиката #Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници