Внучката на убитата от нея актриса Виолета Донева: Сатаната ме преследва!

Внучката на убитата от нея актриса Виолета Донева: Сатаната ме преследва!
Булфото/архив
A A+ A++ A

Софийският градски съд наложи постоянен арест на 18-годишната Ивет Стайкова, обвинена за убийството на баба си – актрисата Виолета Донева. Тя бе доведена в съда с белезници и пранги на краката и под полицейски конвой. Според магистратите има доказателства, че внучката е извършител на престъплението и е налице опасност, ако е на свобода, тя да извърши друго престъпление. Не било изключено и да посегне на живота си, тъй като е зависима от наркотиците от 4 години и вече е правила два пъти опити за самоубийство. Веднъж скочила върху релсите на метрото на софийската метростанция „Европейски съюз“, а след това се опитала да отнеме живота си, хвърляйки се от строеж. Поне 4 пъти е лежала и в психиатрични клиники.


79-годишната Виолета Донева бе намерена мъртва в дома ѝ в блок 1 в столичния квартал „Изток“ на 22 октомври. Още тогава бе заподозряна внучката, която има диагноза за психиатрично заболяване, вероятно отключено и от вземаните наркотици. Ивет Стайкова е обвинена за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. Смята се, че е нападнала с нож баба си Виолета във времето от 19:30 часа на 19 октомври до 05:14 часа сутринта на следващия ден, когато е заснета от камера да излиза от блока. Нанесла ѝ множество прободно-порезни рани по главата, шията и гръдния кош, довели до остра кръвозагуба и смъртта на възрастната жена. По дрехи и маратонки на Ивет е намерена кръв, открит е и нож край блока, който е иззет и са назначени експертизи, които да установят дали това е ДНК на жертвата.

Седмица преди престъплението Ивет ранила с нож в гърба и приятеля си Виктор, пише "Ретро".

„Моля да ми дадете шанс за живот“, каза Ивет пред съда. Тя е ученичка и искала да продължи образованието си и да почете паметта на баба си, с която заедно обичали да слушат музика от Жан Мишел Жар. Момичето каза, че баба ѝ била най-близкият ѝ човек. Ивет е дъщеря на единствения син на Виолета Донева – Иво Стайков, който е от брака ѝ с режисьора Людмил Стайков.

„Това е една изключително тъжна история. Но фактът е факт – много неприятно престъпление, извършено от това момиче. Ние със сигурност ще положим максимални усилия да се убедим във всички факти и обстоятелства, включително и в нейната вменяемост“, каза след заседанието на съда наблюдаващият прокурор Камен Господинов от Софийската градска прокуратура.

На Ивет Стайкова е назначена съдебно-психиатрична експертиза, чиито резултати се чакат най-рано след месец.


#Виолета Донева #Ивет Стайкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници