Бойко Борисов: Президентът незабавно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев

Бойко Борисов: Президентът незабавно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев
стоп кадър
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев незабавно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев. Всички смени в „Гранична полиция” ги направи той. Вместо да обикаля като предшественика си и да се занимава, с каквото не му е работата, преките му ангажименти към границата - нула справяне, полицейска кръв по улиците, катастрофи с полицаи, дрогирани полицаи. Герои с „чадъри” над тях”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"Имахме нулева миграция тогава. Нямаше как да се случи този инцидент. Имаме информация, че от турска страна има подадени сигнали, че техните каналджии стават все по-нагли, има сигнали за стрелба с жандармерията. Изключително слабо професионално ръководство на МВР от две години. Радев трябва да смени незабавно Демерджиев", обяви Борисов.

"Представяте ли си сега Младен Маринов да е сега министър и да е на поста си. Две години имаме главен секретар, на който, сега да ви изпитам, не му знаете името", каза Борисов.

"Само обикаля да каже какви мерки ще вземе. Ама той вече толкова месеци е на власт, главният секретар е на 2 години. Две години Рашков чегърта, после дойде Демерджиев и чегърта хората на Рашков. Само чегъртане. Резултатът е навсякъде пълно с мигранти. И да не депозира оставка - това е нахалство“, коментира Борисов.

"Има два подхода оттук нататък - финансистите на двете партии да продължат преговори на експертно ниво. Ако искаме да дадем още по-голяма институционалност, трябва да поканим министъра на финансите и екипа му, както и отдела на БНБ. Никакво его - без значение е с кой мандат ще се направи правителство - първи, втори или трети. Ако стигнем до разбирателство, ще има правителство по политики и така ще се върне парламентаризмът", каза още Борисов.

Борисов коментира и политическата тема на деня - срещата между ГЕРБ и "Продължаваме промяната": "Двете парламентарни групи показаха съвсем различно ниво, което отговаря на това, което искат хората. Професионални идеи с политики, разговори със спор кое как може да стане, защото всички искаме да стане. Има възможност да се надгради много, особено ако спрем да слагаме егото на първо място. Ето как публично и прозрачно трябва да вървят нещата. Важно е да се седне и да се говори и с Нинова, особено за социалния пакет, защото и ние го искаме. И с "Български възход" и с "Възраждане" трябва да се говори, защото те заедно с ПП и БСП гласуваха против оръжието за Украйна, но в социалната сфера можем да постигаме дори конституционни мнозинства."

"Народът ни каза, че не можем да правим сами правителство. Още по-лошо се отнесе към ПП и ДБ. Казаха ни съберете се и намерете вариант заедно да се работи. Затова не гледайте какво и с кой мандат. Никакво его относно мандатите - дали е с първи, втори или трети. Ако така се нормализират отношенията между политическите партии ще се стигне до правителство по политики, където няма да има никакво значение фигурата на премиера и министъра, защото ще се върне истинската парламентарна демокрация и НС през тези свои форми ще контролира правителството. То ще е с кратък мандат - до лятото или до местните и европейските избори, но ако работи добре съм убеден, че никой няма да пита защо мандата се е удължил", коментира Борисов.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници