КНСБ: Държавата се оказа лош стопанин на ВМЗ – Сопот

КНСБ: Държавата се оказа лош стопанин на ВМЗ – Сопот
От синдиката алармираха, че без ВМЗ регионът ще загине, а в завода работят около 3100 души. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Държавата се е оказала лош стопанин на ВМЗ – Сопот, и единствено приватизацията на завода ще реши проблема, каза председателят на Федерацията на синдикатите от военната промишленост към КНСБ Иванка Иванова.

Това, което се прави към този момент, според Иванова, не е стачка, нито гражданско неподчинение, а мирни протести, които не пречат на производствения процес, цитира я БНР.

„30 ноември е крайният срок за подаване на оферти, като към момента три фирми са изявили желание да купят ВМЗ, на чиято приватизация залагат от синдиката, защото държавата се оказа лош стопанин", коментира Иванова.

От синдиката алармираха, че без ВМЗ регионът ще загине, а в завода работят около 3100 души, заради което настояват да бъде запазен колективният трудов договор, „клаузите в него са много добри в сравнение с Кодекса на труда“, смятат от КНСБ.

„Много е важно какво ще каже утре изпълнителният директор“, подчерта Иванова.

„Дължима е заплатата за август, от която са платени по 100 лева. Не са платени пари за септември и октомври, периодът става доста дълъг. Утре изпълнителният директор на ВМЗ трябва да излезе и да каже кога ще бъдат платени дължимите суми“, допълни тя.

#заплати #стопанин #държава #приватизация #работници #завод #МВЗ – Сопот #КНСБ #Иванка Иванова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"