Вижте скандален документ, показващ планирана завера за ареста на Борисов, Арнаудова и Горанов

Вижте скандален документ, показващ планирана завера за ареста на Борисов, Арнаудова и Горанов
МВР
A A+ A++ A

Скандалният документален план на МВР за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и Севделина Арнаудова попадна в редакцията на агенция ПИК, съобщава медията.

Планът е съставен от началника на отдел "Икономическа полиция" към Главна дирекция "Национална полиция" комисар Иван Николов, утвърден е с подписа на шефа на ГДНП Кирчев и описва как точно ще се случват арестите на бившия премиер и неговия министър. Датата на документа е 17 март 2022 г., деня на ареста.

Решение за задържането е взето в кабинета на министър-председателя Кирил Петков в присъствието на вицепремиера му Асен Василев и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, посочва ПИК.

От плана става ясно, че действията по обявения за незаконен арест на Борисов са въз основа на преписка на гражданското движение "Боец" от декември 2021 г. Полицаите са работили единствено по доносите на избягалия в Дубай с 19 повдигнати обвинения Васил Божков, по свидетелските показания на самия Кирил Петков, дадени в кабинета му в Министерски съвет, както и по медийни публикации за ”кюлчета”.

В документа се описват още и наличните сили, които ще провеждат претърсванията и арестите в нощта на 17 март - брой разузнавачи, експерти, поемни лица, полицейски части, автомобили.


#Бойко Борисов #арест #документ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите