Столичани със затворнически шапки срещу „синята зона"

Столичани със затворнически шапки срещу „синята зона"
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

21-ви протест организираха столичани срещу новите правила за паркиране в центъра на София, този път обаче носейки затворнически шапки.

Целите ни остават същите – започването на диалог със Столична община и незабавната оставка на общинския съветник Радослав Тошев, заяви организаторът на Фейсбук групата „Не на данък паркинг" Гергана Владкова, цитира я БГНЕС.

Шествието на столичани беше под надслов „Мисия: Диалогът неотложен".

Събралите се около стотина активисти тръгнаха по традиция от площад „Славейков", по улица „Г.С. Раковски" в посока сградата на Столична община.

Недоволните софиянци носеха плакати с надписи „Виновен по гражданска регистрация" и „Крепостен гражданин на софийския феодал" и скандирайки и този път „Не на рекета!".

На главите си протестиращите носеха хартиени шапки, имитиращи тези, които слагат на главите си затворниците и символизиращи дискриминацията, която новата наредба за паркиране налага над живущите.

„Общината лъже – трафикът не е намалял след въвеждането на новите правила за паркиране. Ако има намаление, то е защото хората не могат да си позволят солените цени за "удоволствието" да ходят на работа или да живеят в центъра на града", категорични са протестиращите.

Протестът беше организиран от Фейсбук групата „Не на данък паркинг", подкрепена от Гражданско движение ЮДНЕ"". Днешният протест е 21-ви пореден.

#паркиране #столичани #протест #София #център #Радослав Тошев #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници