Завършването на Дунав мост 2 - силен сигнал към ЕС от новите й членки

Завършването на Дунав мост 2 - силен сигнал към ЕС от новите й членки
Общата стойност инвестицията в проекта достига около 300 млн. евро, от които от ЕС са осигурени около 100 млн. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Завършването на Дунав мост 2 може да се прочете като силен, ясен сигнал към Европа от най-младите държави - членки, каза еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хаан по време на първото си преминаване по свързания Дунав мост 2.

„При предишното ми посещение на Дунав мост 2 през юни беше анонсирано, че до края на годината строителните работи ще бъдат завършени до такава степен, че ще позволяват преминаването през съоръжението", коментира Хаан, цитиран от информационна агенция „Фокус".

„ Виждаме, че два месеца предсрочно това се случва", каза еврокомисарят.

Той отбеляза, че проектът е продължил доста дълго време и сега вече може да се похвалим със свършена работа.

Общата стойност инвестицията в проекта достига около 300 млн. евро, от които от ЕС са осигурени около 100 млн.

„Сигурен съм, че това ще бъде една повратна точка и скоро ще можем да се похвалим с още мостове в тази част на реката", каза Йоханес Хаан и добави, че „днес можем да тържествуваме, защото виждаме смисъла на Европа да свързва народите, да свързва хората"

„Мостът е не просто съоръжение, което позволя на хората да се придвижват, това е съоръжение, което позволява свързване на културите по още един допълнителен начин", добави еврокомисар Хаан.

Очакваното пускане в ескплоатация на моста ще бъде през пролетта на 2013 г. обеща премиерът Борисов, който заедно с румънския си колега Виктор Понта придружи Хаан във Видин.

#Виктор Понта #Бойко Борисов #Дунав мост #министър-председател на България #министър-председател на Румъния #меморандум #дружество #Йоханес Хаан #еврокомисар по регионална политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »