Абсурдистан! Дете полетя от стена за катерене в София, защото не го подсигурили

Абсурдистан! Дете полетя от стена за катерене в София, защото не го подсигурили
A A+ A++ A

Изключително неприятен инцидент се е случил в детски център, намиращ се в софийски МОЛ.

Силвия Дончева разказва в социалните мрежи, че е организирала рожден ден на дъщеря си в популярен парти център, намиращ се в столичен МОЛ. Вероятно повечето родители са посещавали поне веднъж това място за игри и забавления. Има лабиринти, батути, стени за катерене, пързалки и други атракции. Майката на рожденичката е седнала в залата за почерпка, след като е оставила поканените на партито деца на аниматорите в центъра. А минути по-късно служител от персонала потърсил Силвия, за й съобщи неприятна новина - той й казал, че едно от децата е паднало лошо и най-вероятно е с фрактура.

"Няма да описвам, какво преживях - детето беше поверено на моите грижи", разказва майката.

Оказало се е, че момиченце се е покатерило до края на най-високата стена за катерене и никой от персонала не е проверил дали предпазната кука е закопчана правилно. Детото през цялото време си е мислило, че е обезопасено, но това съвсем не било така. Последните думи, преди да полети надолу, са били: "Мила, виж колко нависоко стигнах, вече съм до края".

Пострадалото дете се е "разминало" със силен шок и счупена ръка на две места - лакът и над китката и днес му предстои операция.

Става ясно, че отговорността на организаторите стига до там да инструктират децата как собственоръчно да се закопчават, но последващият контрол липсва или е с генерални пропуски. "Оправдаха се, че белите ставали за секунди… това дете се е катерило необезопасено поне 2-3 минути, защото стената е изключително висока и трудна за изкачване", пише Силвия Дончева в профила си във Фейсбук.

"Никога няма да забравя неразбиращия му и замъглен поглед от случилото се, изпълнен с болка и вина, че е допуснало да не се закопчае според указанията. А тя е едно от най-умните, отговорни и свестни деца, които познавам", допълва още Дончева.

Жената се надява, че ще има последствия за увеселителния детски център и се моли детенцето да мине възможно най-леко през неприятното "приключение".

"Това е горе-долу като да те пуснат на дълбокото с инструкции как се плува и да се надяват, че няма да се удавиш. За пореден път се убедих, че живеем в пълен Абсурдистан", завършва публикацията си Силвия.

#стена за катерене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници