НА ЖИВО За готовността на България за членство в еврозоната: НС изслушва управителя на БНБ

НА ЖИВО За готовността на България за членство в еврозоната: НС изслушва управителя на БНБ
A A+ A++ A

Парламентът изслушва управителя на БНБ Димитър Радев и Управителния съвет на банката за готовността на Република България за членство в еврозоната. Искането е на ПГ на "БСП за България".

Преди това Народното събрание удължи пленарното си заседание до приключване на изслушването и гласуване на проект на решение във връзка с приемането на еврото у нас, предложен от ГЕРБ-СДС. Предложението направи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Подкрепиха го 161 депутати, 51 бяха "против", четирима се въздържаха.

Борислав Гуцанов от "БСП за България" предложи двете точки да бъдат отложени за утре, за да се вземе най-правилното решение, защото е важно за цялата страна, за всяко домакинство.

Не бе прието предложението на левицата изслушването да бъде предавано пряко по БНТ 1 и по БНР.

Председателят на ПГ на левицата Корнелия Нинова определи като много изненадващо гласуването на "Продължаваме Промяната", ГЕРБ-СДС, ДПС и "Демократична България" да не се излъчва директно, защото това са партиите, които са настоявали "бързо, сега и без да се чака оценката на БНБ" да се пристъпи към изпълнение на плана за присъединяване на България към еврозоната през 2024 г.

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"