Отворено писмо до мрънкащото 48-мо Народно събрание

Отворено писмо до мрънкащото 48-мо Народно събрание
A A+ A++ A

Уважаемо 48-мо народно събрание. Първо искам да ви подхвърля мисълта, че вашия суверен хич не го интересува дали сте 48-мо, 46-то или 51-во. Тоест, вие за нас сте все едни и същи. Тук идва и първото ни разминаване. Това, че сте един и същи за нас е лошо, но за вас не е. За нас това означава мизерия и недоимък, а за вас кариера. За нас смърт, а за вас живот. Думата суверен вие я използвате без да влагате смисъл. Личи ви. Суверен за вас е нещо като чешма, която пуска пари. Неизчерпаем източник на ресурси. Из между вас има такива, които дори ще объркат значението на суверен със самовар. Жалко, че не може това да се види по телевизията. Щеше да бие по рейтинг всичко.

Нека да се уточним и за още едно нещо. Вие, нашите представители, не искате нови избори защото са много скъпи. Не ги искате, защото така ще трябва пак да се качите на изборната въртележка, а това е най-неприятното за вас. Знаете, че само така има шанс да изпаднете от властта.

Иначе веднъж влезли в парламента ставате недосегаеми. Имунизирани. Направо безсмъртни. Знаем, някои от вас често сменят политическите си лагери. Говорят за личен избор и морал. Разбира се, ние не ви вярваме. Знаем, че самото депутатско място вече е дивидент. Скъп дивидент. Чувал съм, че вървял около половин милион парчето. Ако някога стана депутат обещавам да кажа колко точно.

Цветовете, с които се кичите отдавна загубиха смисъл. Вие ги обезсмислихте. Лозунгите, с които искате да привлечете внимание са все по-лоши. Понякога звучат така все едно са правени в час по трудово от несръчни третокласници. Може и така да е. Пиарите ви имат елементарни пропуски в обучението си. Но пък огромно самочувствие.

Скъпите ви вратовръзки не будят респект. Дамските ви чанти - също. Единствените, които ви уважават са добре платените журналисти. Но и те не ви уважават наистина. Услужливи и раболепни са, защото обичат заплатите си.

Затова мрънкащо 48-мо Народно събрание сбогом и се радвам, че вече сте станали толкова неумели в пазенето на равновесие, че сами се спъвате дори когато сте на равно.

Да балансирате на въртележката изисква повече. Но това, както казах, е ваш проблем. Нашият е как да ви махнем от там.

Емил Йотовски, fakti.bg


#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници