Помощта за отопление става близо 625 лева

Помощта за отопление става близо 625 лева
A A+ A++ A

Министерският съвет взе решение за увеличаване на размера на помощта за отопление, както и за обхвата на хората, които ще имат право на енергийна помощ.

"Увеличихме размера на помощта с повече от 20%, по този начин изцяло са отразени промените в инфлацията. Тя става 623,55 лв. Това е помощ, която се отпуска еднократно - лицата да могат да направят избор в алтернативите за отопление", заяви след заседанието на МС социалният министър Лазар Лазаров, предава Bulgaria On Air.

Постигнато е и споразумение хората да могат да купуват дърва от горски стопанство, с цел "да не може с публични средства да се подкрепя спекула".

"Срокът за кандидатстване за предоставяне на помощите е до 31 октомври. Има повече от 360 000 заявления, очакванията са да се увеличат. 285 000 са одобрените искания, по които средствата вече са отпуснати", заяви социалният министър.

Еднократна допълнителна подкрепа ще има и за тези, които са кандидатствали за помощ за отопление, но тя им е била отказана. Очаква се тя да достигне до около 50 000 души и ще е в размер на 400 лв.

#дърва за огрев #отопление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »