Хаан: България e пример за ЕС как се строят магистрали

Хаан: България e пример за ЕС как се строят магистрали
Пътната връзка на магистрала „Хемус" със Софийски Околовръстен път – пътен възел Яна, ще бъде готов през май 2013 г. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

България може да бъде използвана за пример за това как се изпълняват инфраструктурни обекти, как се строят и въвеждат в експлоатация магистрали, заяви европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан.

В сряда Хаан, заедно с премиера Бойко Борисов, направи инспекцията на строителството на пътната връзка на магистрала „Хемус" със Софийски Околовръстен път – пътен възел Яна, предаде информационна агенция „Фокус" .

„България не е само пример за усвояване на всички европейски фондове. България няма нито една спряна програма, нито замразена. Европейската Сметна палата е потвърдила своето позитивно становище за системите за управление и контрол при кохезионни фондове, които са изградени в България", коментира еврокомисар Хаан.

По неговите думи т. нар.ниво на грешка, заради което са замразени или спрени програмите на много страни, в България е под необходимите 2%.

„Изключително съм впечатлен от това, което виждам не само на тази магистрала, но и от напредъка, който има по изграждането на всички магистрали, които инспектирахме и открихме заедно с министър-председателя", каза още Йоханес Хаан.

Еврокомисарят благодари на премиера Бойко Борсиов за работата, която е свършил до момента в интерес на българските граждани, като подчерта, че това е изключително важно за бъдещото развитие на българската икономика.

Обектът ще бъде изцяло готов и въведен в експлоатация през месец май 2013 г., стана ясно по време на инспекцията.

#България #магистрали #пример #инфраструктура #фондове #ЕС #Европейски съюз #министър-председател на България #Бойко Борисов #европейски комисар за регионална политика #Йоханес Хаан #Хемус #Оловръстен път #пътен възел #Яна #„Хемус"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »